Nieuwbouw en Social Media.. een leuke speurtocht

Een week of vier geleden schreef ik al over mijn eerste kennismaking met social media in projectontwikkeling. In deze posting een aantal (ook eigen) voorbeelden van social media en nieuwbouw in de huidige praktijk.

Social Forums:

Forums zijn de eerste vormen van social media in nederland. Vaak zie je rondom nieuwbouwprojecten forums ontstaan. Voorbeelden zijn onder andere: Qasa, Vathorst, Nieuwbouwcentraal en vele andere. Kenmerkend voor deze fora is dat hier alleen kopers met elkaar communiceren. Hyves wordt ook steeds vaker een plek waar kopers elkaar treffen en communiceren over het project.

Social Photo

Ook op sociale platforms als Flickr kom je de eerste projectontwikkelaars tegen. Geen betere methode om de voortgang van bouwprojecten als service te tonen aan de kopers en belangstellenden. Dura Vermeer heeft een eigen photostream waar de bouw van verschillende projecten gevolgd kan worden. Hier zie je dat de foto’s  eigenlijk veel te weinig bekeken worden, wellicht ontsluit Dura Vermeer de foto’s niet of onvoldoende naar de kopers en aspirant-kopers.

Zelf ben ik ook inmiddels begonnen met het plaatsen van mooie locatiefoto’s  van onze nieuwbouwlocatie Parkhaven in Dichterswijk Utrecht op Flickr, volgende stap in dit proces is om deze foto’s te linken aan onze projectsite en natuurlijk te integreren in onze gebiedspromotie. Hoe ik dit het beste kan doen weet ik nog niet, maar ik denk er aan om een Flickr slideshare in onze projectsite te integreren.

Google Maps en Panoramio/Flickr

Een goed voorbeeld van nieuwbouw en social media is de toepassing van google maps in je projectsite. Via google Maps bied je de aspirant-kopers meteen veel concrete informatie over de omgeving, foto’s van gebruikers en de locatie. In een project in Amersfoort, Vathorst hebben wij google maps geintegreerd in de projectsite. Via Panoramio hebben wij vervolgens de foto’s en impressies geplaatst in de luchtfoto en daarmee dus direct in de projectsite. Een leuke en eenvoudige manier om je beeldmateriaal goed toe te passen in je project- en locatiepromotie.

Social Video:

Hier kom je projectontwikkeling en vastgoed al veel langer tegen, het biedt een uitstekend platform om 3d films, renderingen en locatiefilms te plaatsen en delen. Ik zal hieronder een aantal praktijvoorbeelden laten zien van nieuwbouw op social video:

Locatie Castellum in Houten-Zuid, woningbouw, winkelcentrum en NS-Station in een animatie

Virtuele maquettes kom je steeds vaker tegen in projecten, hier een voorbeeld van de Veerhaven in Kruiningen, alleen snap ik niet dat deze video slechts 428 keer is bekeken (feb 2010)

locatiefilm van een project in Maarssen, een goede eerste indruk.

Houten-Zuid, project Waterpark

College Erik van der Wal die een video toelichting geeft op zijn project 🙂

Advertenties

Een gedachte over “Nieuwbouw en Social Media.. een leuke speurtocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s