De vrouw als doelgroep in een mannenwereld..

Gisteravond stond ik, als gevolg van een beetje sneeuw (tussen 21.00 en 23.30 uur!) hopeloos vast op de A12 tussen Den Haag en Utrecht, radio aan en terwijl ik op zoek was naar actuele verkeersinformatie kwam ik terecht bij de Grote BNR Klantenshow.

In deze uitzending werd in breed perspectief gediscussieerd over de marketing en productontwikkeling gericht op de vrouw. Niet een nieuwe doelgroep maar misschien wel de belangrijkste doelgroep, een doelgroep die vaak de uiteindelijke koopbeslissing neemt en in de marketing onderbelicht is. De stem van de vrouw is vaak van doorslaggevend belang bij grote aankopen zoals bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen.

Wat nu als wij in de projectontwikkeling en bij de vastgoedcommunicatie meer en beter rekening houden met de vrouw als koopbeslisser? Bereiken wij dan onze doelgroep beter? Draagt dit bij tot een snellere afzet van nieuwbouw?

Ik denk dat dit aspect in de vastgoedcommunicatie best wel eens onderbelicht kan zijn, vaak zijn bijvoorbeeld verkoopbrochures gericht op technische aspecten van de woning en aangevuld met bijvoorbeeld bouwtekeningen. Ook zie je impressies van woningen die misschien de architectuur wel goed benadrukken maar (woon)sfeer ontbreekt volledig. De teksten op sites zijn vaak gericht op feiten, m2’s, m3’s en grootte van de woningen… etc etc.

Kortom de komende tijd ga ik me nog meer op vrouwen richten 😉

Advertenties

2 gedachtes over “De vrouw als doelgroep in een mannenwereld..

  1. Goed en vernieuwend idee!
    Projectontwikkeling en nieuwbouwmarketing zijn waarschijnlijk van oudsher een mannenwereld, net als het kopen van een huis lang een zaak van de man was. Absoluut uit de tijd!
    Hoog tijd voor nieuwbouwmarketing 2.0. Go NOEST!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s